Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwanger!
Ik ben net zwanger; kan ik al geboortekaartjes bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Vanaf 3 maanden zwangerschap kun je de kaartjes bij ons bestellen, maar je mag ook wachten tot na de geboorte van je kindje.

Drukkerij in de omgeving
Kan ik de Trendy geboortekaartjes bij een drukkerij in de buurt bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Nee, de kaarten van Trendygeboortekaartjes zijn exclusief verkrijgbaar via deze website en bij Drukkerij van de Ven te Hilvarenbeek.

Is er een modelboek?
Kan ik de kaarten van Trendygeboortekaartjes ergens in het echt zien?
Trendy Geboortekaartjes: Er is géén modelboek om mee te nemen. Wél zijn bij Drukkerij van de Ven te Hilvarenbeek de meeste trendy geboortekaartjes en schilderijen gepresenteerd. Je kunt gratis en vrijblijvend 2 modelkaartjes naar keuze ontvangen of zelf uitzoeken/ophalen bij onze drukkerij.

Bestelling ontvangen?
Hoe weet ik dat mijn bestelformulier is aangekomen?
Trendy Geboortekaartjes: Als Trendygeboortekaartjes je bestelformulier heeft ontvangen krijg je automatisch van de website binnen 15 minuten een kopie op je eigen ingevulde e-mailadres.

Privacy modelkaartjes
Bevatten modelkaartjes persoonlijke gegevens van baby's die eerder geboren zijn?
Trendy Geboortekaartjes: Nee. Modelkaarten worden speciaal gemaakt met een "voorbeeld-tekst" erop.

Copyright
Er staat groot “modelkaart” op mijn modelkaartje gedrukt? Blijft dit zo?
Trendy Geboortekaartjes: Nee, deze staat deze tekst niet op de set geboortekaartje die we na de geboorte naar je toesturen. Op de modelkaart staat dit ter beveiliging tegen kopiemisbruik.

Modelkaarten
Kan mijn geboortekaart later als modelkaart worden gebruikt?
Trendy Geboortekaartjes: Nee, we maken aparte modelkaarten met “voorbeeld-tekst”.

Copyright-tekst op geboortekaartje
Blijft de kleine tekst “© trendygeboortekaartjes.nl” op mijn geboortekaart staan?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, de zeer kleine tekst “© trendygeboortekaartjes.nl” kan niet van je kaartje worden verwijderd. De vermelding van dit copyright is ons eigendomsvoorbehoud; het ontwerp blijft ons eigendom en mag niet zonder vooraf verkregen schriftelijke toestemming worden nagemaakt of gekopieerd. Bij de A-serie geboortekaartjes geldt: De copyright-tekst kan eventueel ook naar de achterzijde worden verplaatst (in een grijstint); maar dat is wel een extra doorgang en hiervoor geldt een meerprijs.

Jongens- of meisjesgeboortekaart?
Ik weet nog niet of het een jongen of meisje is? Kan ik toch al geboortekaartjes bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Je kunt via het bestelformulier je favoriete jongenskaart en favoriete meisjeskaart invullen. Je krijgt dan van beide een digitale grafische opmaak (PDF-bestand) met je persoonlijke gegevens. Dat geldt ook voor tweeling geboortekaartjes.

Babynaam nog onbekend?
Wij weten nog niet hoe we ons kindje gaan noemen. Kan ik al geboortekaartjes bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, dat kan. Trendy geboortekaartjes vermeldt graag een voorlopige naam op de PDF-proef, zodat alle namen een plaatsje krijgen op je geboortekaartje. De definitieve naam kun je tegelijk doorgeven met de geboortegegevens.

Kleurafwijking digitale opmaak (PDF-proef)
De kleuren van mijn digitale (PDF-proef) zijn anders dan ik verwacht had. Hoe wordt straks mijn kaartje?
Trendy Geboortekaartjes: De kleuren van je uiteindelijke geboortekaartje worden conform je modelkaart. Dat je beeldscherm/printer de kleuren anders weergeeft ligt aan de instellingen van je eigen computer/printer.

Envelop kleur
Ik weet nog niet of ik een jongen/meisje krijg, kan ik de envelop in 2 verschillende kleuren en/of modellen bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, het bestelformulier voorziet hierin. Wil je de envelopjes vóóraf ontvangen, dan kun je slechts één kleur en formaat kiezen voor zowel de jongens- als de meisjeskaart.

Passende kleur envelop
Ik wil een envelop in een bijpassende kleur bestellen, maar kan de kleur niet goed beoordelen op mijn computer. Hoe krijg ik dan toch een leuke bijpassende kleur envelop?
Trendy Geboortekaartjes: Trendy geboortekaartjes verzendt haar modelkaarten in een gekleurde envelop. Op het klepje van de envelop staat de kleurnaam geschreven; hierdoor heb je enige referentie m.b.t. de kleuren. Op het bestelformulier kun je de envelop-kleur kiezen. Bij twijfel vraag je of de kleur passend is.

Persoonlijke drukproef op papier
Ik heb de digitale grafische opmaak met mijn gegevens per mail ontvangen, maar wil daarnaast nog een drukproef op papier; is dat mogelijk?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, het bestelformulier voorziet hierin. Je kunt een echt kaartje bestellen. Dit kaartje wordt toegezonden nadat de digitale grafische opmaak is akkoord bevonden.

Aanpassing ontwerp geboortekaartje
Ik heb een leuk geboortekaartje gevonden, maar wil graag een kleine aanpassing.
Kan ik het ontwerp, een kleur of lettertype persoonlijk aan laten passen?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, wanneer je een kleine persoonlijke aanpassing in kleurvlak of lettertype wilt, is dat vaak wel mogelijk. Hiervoor is in het bestelformulier ruimte gereserveerd. Aanpassingen/kleurwijzigingen in de illustraties/foto's of de totale vormgeving van de geboortekaart beïnvloeden is in ons concept niet mogelijk.

Zigzag geboortekaart (uit de C-serie) één maat groter af laten drukken
Ik heb een leuke geboortekaart uit de C-serie gekozen, maar wil die iets groter van formaat hebben. Kan dat?
Trendy Geboortekaartjes: De zigzag-geboortekaartjes uit de C-serie kunnen groter worden afgedrukt. Zie in onze rubriek “klantenservice” meer over dit onderwerp.

JPG-bestand van je geboortekaartje
Ik wil ons geboortekaartje ook per e-mail versturen / het kaartje op een website plaatsen.
Kan ik daarvoor een JPG-bestand van ons geboortekaartje ontvangen?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, dat is mogelijk. Het bestelformulier voorziet hierin. Het JPG-bestand wat je ontvangt is een lage resolutiebestand (59 pixels/cm) en uitsluitend geschikt voor e-mail en het plaatsen op websites (niet geschikt om uit te printen). Een bestand met hogere resolutie wordt niet verstrekt.

Geboortekaartje tweeling of meerling
Ik verwacht een tweeling of meerling. Heeft Trendy Geboortekaartjes daar speciale tweelingkaarten voor?
Trendy Geboortekaartjes: Enkele geboortekaartjes zijn speciaal aangepast voor tweeling geboortes. Deze originele tweelingkaartjes staan in een aparte rubriek. Wanneer het binnen de vormgeving van het kaartje past kunnen andere kaartjes ook aangepast worden voor twee- of meerlingen.

Geboortekaart teksten & gedichtjes
Ik wil de teksten van het geboortekaartje veranderen / ik wil slechts minimale tekstgegevens op mijn geboortekaartje / ik wil een origineel geboortegedichtje toevoegen; kan dat?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, dat kan! De teksten op de geboortekaartjes zijn slechts een indicatie voor wat je erop kunt zetten. Misschien wil je minder tekst; dan vul je alleen de teksten in die je op je kaartje wilt. Of je wilt zelf een mooie tekstregel of persoonlijk geboortegedichtje toevoegen? Kijk ook eens bij hoofdstuk tekst geboortekaartje; daar staan korte voorbeeldtekstjes en korte gedichtjes die in veel kaartjes wel verwerkt kunnen worden; mits het binnen de ruimte en vormgeving van de kaart past. Extra tekstregels en gedichtjes vul je in op het bestelformulier. (de gewenste plaats kun je erbij vermelden).

Vroege geboorte - kaartjes laten wachten
Wat moet ik doen als mijn baby veel eerder geboren wordt en ik de kaartjes nog even wil laten wachten?
Trendy Geboortekaartjes: Als je de geboortekaarten, door omstandigheden, even wilt laten wachten is dat geen probleem. Zodra je de kaarten wilt laten drukken e-mail je Trendy Geboortekaartjes de laatste gegevens door. Wanneer je de bestelling door een verdrietige afloop wilt annuleren betaal je alléén de werkelijk gemaakte kosten (Bijvoorbeeld niet de grafische opmaak, maar wel de reeds toegezonden envelopjes en de verzendkosten daarvan).

Geboortekaartjes ná de geboorte bestellen
De baby is al geboren en/of heeft zich vroeger aangediend. Kan ik dan ook bij Trendy geboortekaartjes bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Ja graag! Standaard volgt de grafische opmaak uiterlijk binnen 1 werkdag; maar die van jouw wordt als eerste behandeld! Deze service wordt gratis door ons aangeboden. Je vult op het bestelformulier bij “uitgerekende datum” de geboortedatum in. In het vakje opmerkingen zet je de tekst: “Onze zoon (of dochter) is reeds geboren; graag maak ik van de voorrangsregeling gebruik”. Vervolgens geldt voor het maken van je kaartjes dat je akkoord voor 15.00 uur ’s morgens binnen moet zijn, als je zeker wilt zijn van verzending op dezelfde dag.

“Last-minute”- bestelling plaatsen
De geboorte van mijn kindje is plotseling vervroegd ingepland; kan ik dan nog snel bestellen?
Trendy Geboortekaartjes: Als de geboorte vroeger is gepland (keizersnee of inleiden) wordt je bestelling met voorrang verwerkt tot een grafische opmaak. Standaard volgt de grafische opmaak uiterlijk binnen 1 werkdag; maar die van jou krijgt dan voorrang! Deze service wordt gratis aangeboden. Je vult bij de uitgerekende datum de geplande dag in; In het vakje opmerkingen zet je de tekst: “Onze zoon (of dochter) wordt vervroegd geboren; graag maak ik van de voorrangsregeling gebruik. (Lees ook de vorige vraag!)

Bestelling geboortekaartjes België
Ik woon in België; kan ik dan ook bestellen? Zijn er extra kosten aan verbonden en wat is de leveringstermijn?
Trendy geboortekaartjes: Wij leveren regelmatig aan klanten in België. Hiervoor gelden dezelfde werkwijze, prijzen en voorwaarden. Alleen de kosten voor het versturen van geboortekaartjes naar België zijn iets hoger.
Wanneer je de envelopjes vooraf wilt ontvangen, is dat ook mogelijk. Deze gaan dan per 'langzame post'. 
Het pakket met de geboortekaartjes wordt verzonden als EPS-verzending; dan is het pakket doorgaan de eerstvolgende werkdag bij je.
Dankzij EPS verzending van je pakket zijn de kaartjes supersnel in België!
(Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië etc. hebben een dagje langer nodig als bij onze Nederlandse klanten.)

Bestelling kinderkamerkunst België
Kan ik ook vanuit België kinderkamerkunst bestellen? Kost kinderkamerkunst dan meer?
Trendy geboortekaartjes: Wij leveren ook kinderkamerkunst over de grens. De werkwijze, prijzen en voorwaarden zijn hetzelfde. Alleen verzendkosten en leveringstermijn voor kinderkamerkunst aan België zijn iets anders.

Kinderkamerkunst bij een aangepaste geboortekaart
Ik wil graag kinderkamerkunst gelijkend aan mijn (aangepaste) geboortekaart. Is dat mogelijk?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, wanneer je een kleine persoonlijke aanpassing in kleurvlak of lettertype wilt, is dat vaak wel mogelijk. Hiervoor is in het bestelformulier ruimte gereserveerd. Aanpassingen/kleurwijzigingen in de illustraties/foto's of de totale vormgeving van het schilderij beïnvloeden is in ons concept niet mogelijk.

Kinderkamerkunst zonder tekst
Ik heb in de kunstgalerie een leuk schilderij gezien, maar ik wil géén (of minder) tekst erop. Kan dat?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, de voorbeeldteksten op de schilderijen kunnen geheel/gedeeltelijk worden weggelaten c.q. worden aangepast.

Eigen tekst op kinderkamerkunst
Ik wil graag voor de 1e verjaardag van mijn (klein)kind een speciaal schilderij met eigen tekst. Kan de tekst daarop aangepast worden?
Trendy Geboortekaartjes: Ja, als het binnen het ontwerp past kan de tekst worden aangepast aan je persoonlijke wensen. Hiervoor is in het bestelformulier ruimte gereserveerd.

Nog vragen?
Ik heb nog een andere vraag...
Trendy Geboortekaartjes: Je kunt altijd contact opnemen met Hanneke van Drukkerij Van de Ven; bij voorkeur via e-mail: kaartjes@trendygeboortekaartjes.nl of bel Hanneke: 013 505 3758 (tussen 10.00 uur en 11.00 uur).
Deze tijden gelden ook voor onaangekondigd bezoek aan de drukkerij.

    Hoe het werkt

  • Zoek, kies en vind je favoriete geboortekaartjes. Laat je favoriete kaartjes GRATIS toesturen!
  • Gekozen? Bestel een GRATIS digitale proefdruk. Onze professionele ontwerpers staan voor je klaar!
  • Tevreden?
    Laat het ons weten en het ontwerp wordt bewaard.
  • Baby geboren? Proficiat!
    De geboortekaartjes worden dezelfde werkdag verzonden.